Ambassadeurs heldere taal ontmoeten elkaar in Etten-Leur

 

Een mooie werkdag voor de boeg. Straks ontmoet ik de Ambassadeurs Heldere Taal. Arjan Klein Nibbelink, Elke Ebbers, Theodora Verploegen en Annemiek Voesenek. Ik ben benieuwd. Waar gaan we het over hebben? Wat hebben we gemeen? Wat zijn hun verhalen? Kan ik nog iets voorbereiden? Ik vind het best spannend om iedereen te ontmoeten.

 

Eén voor één komen ze binnen. Mijn eerste indruk: wat een aardige mensen! Al meteen bij binnenkomst ontstaat er onder de ambassadeurs een sfeer van saamhorigheid. We hebben er zin in!

 

We beginnen met een kennismakingsrondje. Al snel blijkt dat we elkaar op veel vlakken inspireren. Heldere taal houdt ons allemaal bezig. Ook al hebben Annemiek en Arjan inmiddels een andere baan, die passie voor heldere taal wordt niet minder. Ambassadeur Heldere Taal blijf je. We vinden het belangrijk om helder schrijven onder de aandacht van onze collega’s en netwerkpartners te brengen en te houden. Ieder geeft daar op zijn of haar eigen manier vorm aan. Leuk om dit met elkaar te delen!

 

Voor Elke kwam de bijeenkomst als geroepen. Ze kreeg veel tips van de anderen om het schrijftraject in haar gemeente nieuw leven in te blazen en het goed te verankeren. Theodora vond het interessant om van de anderen te horen hoe zij hun taalcoaches of schrijfcoaches enthousiast houden. Bijvoorbeeld door inspiratiesessies (een ‘Loesje’ Workshop) of verdiepingstrainingen (een Summerschool) te organiseren. Annemiek was erg benieuwd naar de ervaringen van Theodora  met de Dag van de Klare Taal in Oss. Ze heeft nu een goed beeld van wat zo’n dag aan voorbereiding kost en wat het oplevert. Theodora en Arjan deelden hun ervaringen met visuele communicatie. Arjan geeft trainingen ‘Visueel presenteren’ aan zijn collega’s. Hij combineert helder taalgebruik met  tekeningen om zijn boodschap nog beter over te brengen.

 

En ik? Ik heb zoveel energie en waardevolle informatie gekregen, dat ik weer een jaar vooruit kan. Jullie horen nog van me!

 

Femke van Damme
Ambassadeur Heldere Taal 2016/2017

 


Reacties (0)


Geef een reactie


(dit bewijst dat u een mens bent en geen robot)
* Verplichte velden