“Ik ben erbij!”

De internationale conferentie over Plain Language ‘Clarity 2016’

 

Volgende week vlieg ik naar Wellington, Nieuw-Zeeland. Daar woon ik Clarity 2016 bij. Een internationale conferentie over Plain Language. En ik, en Loo van Eck, zijn fan van heldere taal. Dus daar moeten we bij zijn.

 

Dit klinkt overigens verder dan het is, want het toeval brengt dat ik in Auckland woon. In plaats van 24 uur vliegen voor mijn bijna 60 collega’s in Nederland, ben ik er in een uurtje. Slechts 1 kop koffie en een kleffe muffin verder. Dat betekent helaas wel dat ik geen tijd heb om mij in het vliegtuig voor te bereiden op de conferentie.

 

Gelukkig kom ik de volgende blogpost tegen van Kathryn Reeves

 

‘This post gives a few tips on how to take that conference inspiration and make something of it once you’re back in the real world’.

 

Dat is precies wat ik zoek! Want ik ben zo iemand die afhaakt bij te veel informatie. Eigenlijk haak ik sowieso af bij ‘te veel’. En aangezien dit tegelijk het doel van de conferentie over Plain Language samenvat, besluit ik dit blog te lezen. Om mij goed voor te bereiden op Clarity 2016. En omdat het laatste deel van de zin impliceert dat mij heel wat te wachten staat!

 

1. Choose two or three sessions that you want to not only attend, but prepare for and follow up on.

Ze voegt daar aan toe: onderwerpen die je een ‘punch in the gut’ geven. Goede tip. Ik zal flink meer sessies bijwonen in de volle 2 dagen die de conferentie duurt, maar ik zoek er nu alvast een paar uit die mij oprecht enthousiast maken.

 

2. After the conference, do something with what you’ve learnt.   

Dit is eigenlijk tip 3, maar tip 2 gaf mij geen punch in the gut, dus die sla ik even over (iets over dat we alles wat we leren, leren in context tot wat we al weten of denken te weten).

 

Dus ik ga iets doen met wat ik straks hopelijk heb geleerd tijdens Clarity 2016

En dan het liefst zo snel mogelijk. Ik ga deze informatie delen met mijn collega’s, erover schrijven, uitproberen als dat kan en misschien zelfs delen met de betreffende spreker. Want dan maak ik minstens 2 mensen blij.

 

Voorbereiden op de Plain Language conferentie: je kunt het overdrijven

Onderaan het blog vond ik overigens nog verschillende linkjes naar artikelen als: ’27 dingen om te doen voor een conferentie’, ‘6 tips om je voor te bereiden’, ‘10 manieren om het meeste uit een conferentie te halen’ en nog veel meer. Maar dat vond ik een beetje té :-)

 


Reacties (0)


Geef een reactie


(dit bewijst dat u een mens bent en geen robot)
* Verplichte velden